Skip to content

Kıymalı poğaça

Şubat 25, 2010

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

alabildiği kadar un

iç harcı

300 gr kıyma 2 adet soğan bir tutam maydanoz sıvıyağ tuz karabiber

soğanı yemeklik kesip tavada hafif pembeleştirin daha sonra kıymayı katıp birlikte soteleyin

tuzunu ve biberini katın.

soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Gelelim hamuruna,   kabımıza     sıvıyağ ve yoğurdu,       yumurtanın     akını(sarısı üzerine sürülecek) akını koyup iyice çırpalım.üzerine tuz koyalım.mümkünse hamur işlerimizde unu hamura eleyerek katalım.daha güzel kabarırlar.kabartma tozunu eklediğimiz unu karışıma katıp hamur elde edelim.daha sonra hamurdan alacağımız parçaların içlerine kıymalı harçtan koyup kapatalım.tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. melike permalink
    Şubat 25, 2010 9:49 am

    bence süper bir tarif herkese öneririm ellerinize sağlık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: