Skip to content

Revani

Mart 6, 2010

 revani tarifide eşimden.

Üniversitede öğrenci yıllarında  yaptığı revani.bu revaniye un katılmıyor.sadece irmikle yapılan bir revani.benim favorilerim un katılan revani tarifleri fakat eşim bu tarifi beğeniyor.herkesin damak tadı farklı.çocuklarda tatlıyı çok sevince banada pişirmek düşüyor.

malzemeler

5 yumurta

1 su bardağı şeker

1su bardağı sıvıyağ

1su bardağı yoğurt

500 gr irmik

1 kabartma tozu

şerbet için :5 su bardağı su ,  5 su bardağı şeker

yapılışı :yumurta ,sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıyoruz.ayrı bir yerde karıştırdığımız irmik, şeker ve kabartma tozunu  sıvı karışımın içine katıyoruz hepsini karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz Bu arada şerbetimizi ocağa koyup  hazırlıyoruz. revanimizi  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.rRevaninin ilk sıcaklığı  çıktıktan sonra  sıcak şerbetimizi döküyoruz.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. ----HAYATCEMRESİ---- permalink
    Mart 6, 2010 6:37 am

    Hayırlı haftasonları,sevgili kardeşim bizde irmikli tatlıları severiz,eline sağlık,sevgiyle kal…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: