Skip to content

PROFİTEROL

Nisan 28, 2010

 

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم.

“Ey iman edenler, Allah’tan korkup-sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah büyük fazl sahibidir.”

*Enfal Suresi (8), 29

ŞÖYLE Bİ.R HANIMLA EVLEN

Ey oğul, Kadınların bir kısmı da sevimli ve merhametlidir. Bereketli ve feyizlidir. Soylu çocuk doğurur. Kendisine her zaman güvenilir. Komşuları arasında i‘tibârlıdır. Âile sırlarını korur, kimsenin yanında açmaz. Cömerttir, eli açıktır. Bağırıp çağırmaz, alçak sesle konuşur. Evi tertemizdir. Çocukları çiçek gibi, gönül alıcıdır. Hayrı süreklidir. Kocası da o nisbette yumuşak huyludur. Nâmus onun şiârı, terbiye değişmez vasfıdır.

İmâm-ı Gazâlî

 HAYIRLI GÜNLER

B enim çocukların çok severek yediği bir tatlıdır profiterol.sık yapmıyorum diye oldukça şikayetçilerHazır pakette satılanlarda var fakat bereketli olmuyor.ben kendim yapmayı tercih ediyorum.tarifide oktay ustanın kitabından.geçelim  tarifimize

malzemeler:1 su bardağı su

1,5 su bardağı un

100 gr tereyağı veya margarin

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

4 adet yumurta

çikolata sosu:

2 su bardağı süt,  2 çorba kaşığı un, 1su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta,

2 çorba kaşığı kakao, 10 adet bitter çikolata ,yarım çay bardağı sıvı yağ,

Ben hazır çikolata sosu kullanmayı tercih etttim.

kreması için:500 gr süt, 1 su bardağıtoz şeker, 3 çorba kaşığı tepeleme un,

1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı.

YAPILIŞI

Tencereye  suyu koyup , kaynadıktan sonra tereyağını ilave ediyoruz, eriyincede unu ilave edip  tahta kaşıkla kısık ateşte 4 dakika karıştırıyoruz.Sonra geniş bir kaba alıp karıştırarak ılıştırıyoruz.mikserele bir tur karıştırıp.üzerine tek tek yumurtaları kırıyoruz.topak kalmayıncaya kadar karıştırıyoruz.yumurtaları hamura iyice yediriyoruz.Daha sonra şanti torbası hamurumuzu koyup ceviz veye fındık büyüklüğünde tepsimize sıkıyoruz.şanti torbam olmadığı    için ben şeker  kaşığı kullandım.bnöceden ısıtılmış 150b derecelik fırında 30  ,35 dakika kadar pişiriyoruz.

Spatula yardımıyla hamurları tepsiden alıp  soğuduktan sonra içlerine hazırladığımız kremayı  içlerine dolduruyoruz. sosumuzu en son üzerlerine döküyoruz.

kremanın hzırlanışı:

malzemelerimizin hepsini soğuk olarak tencereye koyupkarıştırarak pişiriyoruz.soğuduktan sonra kullanıyoruz.

Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. Mayıs 1, 2010 4:14 pm

    Selamun Aleykum. Profiterol de üzerine yazdığınız yazı da çok güzel.

  2. ----HAYATCEMRESİ---- permalink
    Mayıs 13, 2010 11:10 am

    Nilücüğüm,
    inşaallah bir daha ki profiterol denememde tarifini deneyeceğim,çok güzel olmuşlar,
    bunlar hiç sevilmez mi 🙂 nefis görünüyorlar.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: