Skip to content

ÇILBIR

Mayıs 29, 2010

بســــــــــــــــــــــــــــــــم الله الرحمن الرحــيــم

Her can ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.

İman edip salih amel işleyenler var ya, onları içinden ırmaklar akan ve içinde ebedi kalacakları cennet köşklerine yerleştireceğiz. Çalışanların mükafatı ne güzeldir!

Onlar, sabreden ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimselerdir.

(Ankebut 57-59)

Yüksekliği isterdim ,onu alçak gönüllülükte buldum..

HZ.MEVLANA

Hepimizin severek yediği bir lezzettir çılbır.Uzun süredir taslak olarak bekliyordu.Bugün yayınlamak kısmetmiş

yapılışı :

Tenceremize 4 parmak kadar su koyuyoruz . içerisine 1 yemek kaşığı sirke ve yeteri kadar tuz attıktan sonra kaynamasını bekliyoruz.su kaynadıktan sonra istediğimiz kadar ,kişi sayısına göre yumurtalarımızı dikkatlice dağıtmadan tek tek suyun içine kırıyoruz.yaklaşık 3 dakika kaynattıktan sonra  delikli kepçeyle yavaşça alıp servis tabağına alıyoruz.üzerine sarımsaklı yoğut döküyoruz.En son olarakta toz kırmızı biberli erittiğimiz tereyağımızı üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: