Skip to content

DOLUNAY TATLISI

Kasım 3, 2010

MALZEMELER:

3 YUMURTA

1 KAŞIK YAŞ MAYA

1SU BARDAĞI MADEN SUYU

125 GR TEREYAĞI

ALABİLDİĞİ KADAR UN

ŞERBETİ:

3,5 bardak su

5 bardak şeker

1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:

Kabımızın içine bir miktar un koyup ortasını açıyoruz.Ortasına yumurtaları, ılık suda erittiğimiz mayaları ve maden suyunu koyup yoğuruyoruz.Gerekirse un ilave ediyoruz.Hazırladığımız hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz.Bezelerimizi merdaneyle açıyoruz.Üzerine eritip ılıttığımız tereyağını  sürüyoruz.Daha sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesiyoruz.Yağlanmış fırın tepsimize aralıklı şekilde diziyoruz.Üzerine bir bez örtüp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.Hamurlar 2-3 katı kabarıyor.Kabardıktan sonra 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız sıcak şerbeti soğuk tatlımızın üzerine döküyoruz.AFİYET OLSUN.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. Kasım 3, 2010 9:58 am

    Nilücüğüm,
    tatlılar çıtır çıtır olmuştur,ilk defa gördüğüm bir tatlı bu,ellerine sağlık,sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: